Periodieke controle

Tandartsenpraktijk Appelscha huldigt de stelling: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Daarom nodigen wij u uit om periodiek langs te komen voor een preventief onderzoek van het gebit. Dit kan om de 6, 9 of 12 maanden zijn, afhankelijk van uw gebit. De tandarts kijkt naar de algehele gezondheid, vraagt of er klachten zijn en inspecteert de gebitselementen op gaatjes en dergelijke.

Preventie

Tijdens de periodieke controle beoordelen we ook de conditie van het tandvlees. Eventuele tandsteen en tandplaque worden verwijderd en er wordt voorlichting gegeven. Dit is een preventieve behandeling. Indien nodig maken we een vervolgafspraak voor u bij de preventie assistent. Soms is intensieve tandvleesbehandeling nodig en verwijzen we u naar de mondhygiëniste.

Overzichtsfoto’s

Met het blote oog kunnen we veel zien, maar niet alles. Daarom maken we één keer per twee tot vier jaar overzichtsfoto’s van uw gebit. Zo krijgen we een volledig beeld van uw mondgezondheid en kunnen we u goed adviseren.

Behandeling

Als tijdens de controle blijkt dat een vervolgbehandeling wenselijk of noodzakelijk is dan maken we hiervoor een afspraak. Omdat bij Tandartsenpraktijk Appelscha meerdere tandartsen werkzaam zijn, kunnen wij alle diensten leveren die u kunt verwachten in een praktijk voor algemene tandheelkunde. Een uitzondering geldt voor orthodontie en implantologie. Voor orthodontie wordt u verwezen naar een orthodontist. De chirurgische fase van implantaatbehandelingen wordt extern uitgevoerd door zeer ervaren implantologen.

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg